Module 4 BabyMassage Online

In deze module vind je de volgende lessen:

Van aanraking tot aanmaak oxytocine theorie

Massagestappen werkboek 4

Instructievideo rug & gezicht

Van aanraking tot aanmaak van Oxytocine:

 

Onze huid is het grootste orgaan dat we hebben. Het beschermt ons tegen alles wat zich buiten ons bevind. Zonder huid is leven niet mogelijk. Met de huid kunnen we direct met ons zintuig Tastzin voelen. We voelen of iets warm/koud, pijn, fijn/ niet fijn e.d. is. Deze tastzin bevindt zich overal in onze gemiddeld genomen twee vierkante meter huidoppervlak. In sommige gebieden is de tastzin sterker zoals in erogene zones en in de handpalmen en voetzolen. 

 

Dus ook in onze handpalmen welke extra gevoelig worden bij (leren) masseren en/of gemasseerd worden. Een massage met liefdevolle aandacht en aanraking doet wonderen. 

                                                            

          "Niet alleen bij baby's maar bij ons allemaal."  ;)

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Met massage kunnen we de aanmaak van deze fijne hormonen dus beïnvloeden.

 

Maar hoe werkt dat nu precies?

 

Via de tastzin  voelen we een fijn gevoel. De tastzin stuurt via de huidzenuwen een Appje naar de Hypothalamus en de Hypofyse, twee grote klieren in de hersenen. Deze zorgen er dan weer voor dat de Oxytocine wordt aangemaakt. 

 

Dit allemaal om het fijne gevoel van de tastzin groter te maken. Zo groot dat het als het even kan het hart zich ook fijn voelt. Want als dat gebeurt zijn de hormonen die stress, verdriet of angst veroorzaken even helemaal weg. Dan zijn we helemaal bij onszelf en voelen we ons veilig, geliefd, geborgen en ervaren we rust en kalmte. We kunnen dan weer rustig slapen. 

 

Daarom is zeker voor baby's, massage zo belangrijk. Vanaf het samensmelten van de spermacel en de eicel is er alleen maar sprake van groei. Groei met enorme sprongen. Van bevrucht eitje naar de baby die zó welkom is in ons midden.. Het heeft het geboorte proces doorstaan. Het heeft alle automatische processen als ademhaling, eten, verteren, plassen en poepen in gang gezet. Het krijgt dagelijks enorm veel nieuwe indrukken. Dat kleine hummeltje is constant keihard aan het werk.

 

Laten we ze daarom omringen met liefde, warmte, rust, geborgenheid en veilige aanraking. Zodat dit gevoel een imprint wordt en ze het hun hele leven zullen herkennen. Weten wat veilige aanraking is en wat niet. Hierdoor ontstaat er veilige hechting zodat ze later steviger in hun schoenen staan en beter relaties kunnen aangaan en onderhouden. Ze verdienen het allemaal. 

            

" Jullie baby staat later evenwichtiger in de schoenen

        nu jullie ze daarmee hebben omringd. '

 

Dank je wel.

terug                                                                                                                                                                  volgende