Het ontstaan van Babymassage Online

In oktober 2021 kreeg ik het verzoek begeleidsters van een nieuw te openen BabySpa in Doetingem de begeleidsters en hun leidinggevende heb ik gedeeltelijk met video trainen in Babymassage. Logisch want als bij elke goede Spa hoort massage. Deze begeleidsters en hun leidinggevende heb ik in twee lange live lessen  en met ondersteuning van training via video kunnen trainen. Juist de massage wordt door de klanten van de Spa zeer gewaardeerd.

Van daaruit ben ik gaan nadenken over de rare tijd waarin we leven. Een ware Corona Babyboom met 180.000 geboren baby's in Nederland met name in het laatste kwartaal van het jaar. Ondertussen worden de live cursussen Babymassage geannuleerd i.v.m. de maatregelen.

 

Als ik de begeleidsters van de Spa via video kan trainen, moet dat ook mogelijk zijn voor ouders en/of verzorgers. Het voordeel daarvan is dat het minder onrust geeft in het gezin. Je hoeft geen baby of tassen in te pakken. Geen gesleep, geen gedoe maar gewoon lekker thuis. Vaders kunnen hierin nu ook iets betekenen, zonder dat ze naar een klasje moeten. Ik denk dat veel vaders het heel leuk vinden net als het in bad doen van hun baby. Volgens mij een win/win situatie. 

 

Nu twee maanden later is de Online leeromgeving een feit en heb je de keuze om dit samen met je partner te doen, alleen of met opa en oma die regelmatig komen oppassen. Heb je liever toch ook live lessen is dat binnenkort ook mogelijk via Zoom of besloten groep. Bij de cursus kan je lid worden van de besloten groep op FB . Hier kun je uitwisselen met andere deelnemers en zo contact leggen. Natuurlijk zal ik daar ook regelmatig aanwezig zijn. Heb je een vraag voor me kan je die posten of me een chat bericht sturen. Heb je geen FB dan kun je me natuurlijk ook een vraag sturen per Whatsapp, sms of een email sturen.. 

 

De cursus komt met 4 modules, gevuld met theorie, een digitaal massagestappen werkboekje en een training video. 

Ik me voorstellen dat het wellicht wat onwennig is, babymassage en dan ook nog digitaal. Misschien heb je er nog niet van gehoord. Misschien heeft ook de kraamzorg je een paar handelingen babymassage voorgedaan. Op de volgende pagina's  staat meer uitleg over BabyYoga en Babymassage en welke voordelen er zijn voor zowel je baby als voor jou/ jullie. Om uit te proberen staat er een gratis training BabyYoga voor je klaar. BabyYoga is onderdeel van de cursus Baby,assage. Kan je alvast ietsje kennis maken met een andere manier van omgaan met je baby.