Ontspanningsmassage

Voor velen is het lastig om te ontspannen. De Stress van het leven dringt zich dagelijks aan ons op. Het Stresshormoon Cortisol bouwt zich in het lichaam op. Een teveel aan cortisol maakt dat je lichaam zo gespannen als een snaar voelt. 

Elk lichaam heeft liefdevolle aandacht en aanraking nodig. Wij leven echter in een maatschappij waar de ratio alle aandacht krijgt. Naarmate we opgroeien is er weinig ruimte meer voor het lichaam. Geen liefdevolle aandacht of aanraking. Maar ook voor ontladen van Stress is dan geen ruimte meer. En dat terwijl we er tegenwoordig toch echt wel van doordrongen zijn dat Stress ziekmaker nummer 1 is. 

Het leven zit nu eenmaal zo in elkaar dat we allemaal periodes doormaken waarin de Stress heftiger is. Ook ik ga zeker 1x per maand naar mijn masseur om te kunnen ont-stressen.  We zijn allemaal zelf verantwoordelijk voor onszelf en ons hele Welzijn.

Tijdens een massage wordt er in het lichaam het fijne hormoon Oxytocine aangemaakt. Dit hormoon wordt o.a. door aanraking aangemaakt in de hersenen. Omdat het naast een hormoon ook een neurotransmitter is, is het ook verantwoordelijk voor de aanmaak van andere fijne hormonen. Serotonine  bv.  Serotonine is bovendien een bouwstof van het hormoon Melatonine. Zo helpt de aanmaak van serotonine ook bij een goede nachtrust. Tot slot wordt er het hormoon Endorfine aangemaakt wat een pijnstillend effect heeft. Samen geven ze een veilig en geborgen gevoel waardoor de Stress hormonen afnemen.

Ontspanning en behagelijkheid is dan het gevolg. 

Vind je het lastig om uit de kleren te gaan, kan je altijd kiezen voor een Shiatsu ontspanningsmassage. Hierbij blijft je  gemakkelijk zittende kleding gewoon aan.