Alles is energie,

 

Net zoals de netwerkbeheerder verantwoordelijk is voor het elektriciteitsnet, zijn wij zelf verantwoordelijk voor onze energie huishouding. De netwerkbeheerder zorgt ervoor dat de kabels goed zijn, nergens energie weglekt en dat elk huishouden of fabriek de juiste energie krijgt. Een fabriek heeft nu eenmaal meer energie nodig dan een huishouden.

Zo werkt dat ook bij ons. Elk mens heeft een eigen energie systeem en wij zijn zelf de netwerkbeheerder. We dragen zelf voor een groot deel de verantwoording voor onze energie. Eten we de dingen die goed voor ons zijn, drinken we voldoende water, bewegen we voldoende, zorgen we goed voor onszelf? Dan blijven rommel als bacteriën en virussen netjes buiten. Een gesloten en goed doorstromend netwerk als resultaat.

 

Slecht voor onszelf zorgen, te hard werken, een teveel aan emoties, teveel op schermpjes turen, steeds maar weer over hetzelfde nadenken en Stress blokkeert de vrije doorstroom van energie. Ons immuunsysteem wordt zwak en een virus of bacterie lopen we zonder dat snel op.  

 

Als onze energie goed door kan stromen voelen wij ons Gelukkig en Kalm."

oud Chinees gezegde

In een gesloten energiesysteem werken alle lagen samen. Mensen hebben 7 meridiaan paren (energiebanen), 7 grote chakra's (energiecentra's) en 7 lagen om ons heen, ons energieveld ook wel aura genoemd. De energie stroomt van het 1 naar het ander en past zich onderweg aan in een constante stroom. Maar bij ons allemaal komt er wel eens een kink in de kabel.

Dit kan op lichamelijk, geestelijk en/of emotioneel gebied zijn. Het hangt allemaal met elkaar samen, want wij zijn 1 Geheel. Verschuiving in lichamelijk, geestelijk en/of emotioneel gebied, zal daarom altijd een verschuiving in de andere gebieden veroorzaken.

Hoe bewuster we zijn hoe beter we naar onszelf en ons lichaam kunnen luisteren. Hoe beter de energie overal soepel kan stromen. Ik ben er van overtuigd dat iedereen gebaat is bij regelmatige massage in welke vorm dan ook. Dat is voor mij de reden dat ook ik regelmatig op de tafel van een masseur ga liggen. Hoe kan ik een goede masseur zijn als ik zelf niet weet wat daar kan worden opgelost of mag ontstaan.

Hoe zit dat bij jou?


Mijn praktijk staat op een aantal peilers.

Elke massage met aandacht, vanuit het hart, met respect voor iemands grenzen in elke energielaag, geeft een gevoel van veiligheid. Binnen deze veilgheid kunnen er mooie dingen ontstaan. Het draagt bij aan het herstel. Bewust worden van de energieuitwisseling op lichamelijk, geestelijk en emotioneel gebied. Het draagt ook bij aan de energiebalans tussen meridianen, chakra's en het energieveld om ons heen. De vrije constante stroom van energie. Omdat iedereen anders is zal ook elke massage anders zijn.  Welke massagevorm ook, het is altijd aangepast op jou. Zo krijg je nooit teveel of te weinig. Maatwerk. 

Het effect van warme aandachtige handen