Shiatsu/ Acupressuur

 

Shiatsu & acupressuur zijn afgeleid van de acupunctuur, de Chinese Geneeskunde.  Alles in ons is met elkaar verbonden. via energiebanen ook wel meridianen genoemd. Door die meridanen stroomt energie.

De meridianen kun je vergelijken met het wegennetwerk. Daar kun je de nodige knelpunten tegenkomen.

Op de meridianen liggen de energiepunten. Energiepunten hebben allemaal een specifieke helende werking. Punten werken speciaal op lichamelijk gebied, maar ook op geestelijk en/ of emotioneel gebied. We hebben er ruim 400. Shiatsu betekent letterlijk duimdruk. Door duim, vinger en handdruk worden de energiebanen en energie- punten aangeraakt. De helende werking komt vrij en het lichaam vindt een nieuwe balans. 

Deze techniek is heel goed in te zetten bij teveel piekeren. Hierin kan je ook kiezen voor een Shiatsu Stoelmassage. Je tijdinvestering is daarmee maximaal 30 minuten. 

Shiatsu is zowel preventief als op klachten van lichamelijk, geestelijk en/of emotioneel gebied of ongemak in te zetten. Blijf hiermee  niet rondlopen maar maak een afspraak.

   

Shiatsu/ Acupressuur is een Holistische Geneeswijze. Dit houdt in dat er gekeken en behandeld wordt vanuit de hele mens. Shiatsu kan ook over gemakkelijk zittende kleren heen.

Wil je weten of Shiatsu ook voor jou en/of jouw klacht geschikt is kijk dan hier.

 https://geneesjewijzer.nl/shiatsu/voor-wie-is-een-shiatsu-massage-goed-geschikt/