Mijn naam is Hannie van Essen

Door mijn eigen Hechtingsstoornis ben ik als puber nogal in de problemen geraakt. Vanuit de opvoeding, waar geheel volgens de tijdsgeest niet werd aangeraakt, belandde ik in (seksueel) gewelddadige relaties. Ik wist niet beter en dacht dat het aan mij lag. Na het beëindigen van de tweede relatie in die vorm, was ik een prachtige dochter rijker. 

 

"Ik wilde niet dat mijn dochter binnen Geweld zou opgroeien."

 

De liefde die ik voor mezelf niet kon voelen was er wel voor haar. Dit maakte dat ik koste wat het koste, de keuze kon maken te stoppen met die relatie.

 

Ik ging in therapie en merkte dat dit niet voldoende was. Mijn Issue is ontstaan door Niet te worden aangeraakt. Met alleen gesprekken en in mijn hoofd alles op een rijtje zetten los ik dat niet op!  Aanvullend heb ik toen voor massage therapie gekozen. Ik ging voelen, Voelen wat het is om met Liefde, zachtheid  en aandacht te worden aangeraakt. Toen mijn lijf na gesprekken, lichaamswerk en massagetherapie  weer mee kon doen, ging ik begrijpen waarom bij mij alles zo anders werkt dan bij mijn zussen en broer. Ik ging begrijpen dat mijn klok anders tikt en dat het oké is. Het maakt mij niet meer of minder, het is gewoon anders. Zoals wij allemaal anders en Uniek zijn. Mijn leven gaat over het lopen van mijn unieke pad. Over Geraakt worden, raken en aanraken. Mijn leerdoelen in dit leven begrijpen, ze in het licht zetten door het aan te kijken. Van daaruit boos zijn, huilen, verwerken, loslaten en Transformeren. De boosheid en verdriet is weg. Door aan te kijken wat me dwars zit en het te doorvoelen laat ik los. Het maakt dat ik steeds opnieuw binnen mijn kwetsbaarheid  in mijn Kracht sta.

 

Door dit alles werd ik gegrepen door het Massage virus en de enorme verrijking en Transformatie die het biedt. Hierdoor wordt hart, ziel & geest met elkaar verbonden in lijn met het Unieke zijn. Ik heb er mijn vak van gemaakt.

"Als mijn buik, hart en hoofd op 1 lijn liggen

en verbinding met elkaar hebben

ben ik in Liefde & Vrede

met mezelf."

 

 

Voor alle lessen, al het moois dat ik onderweg vind en de mooie en moedige mensen die ik mag Ont-moeten ben ik innig dankbaar.

 

Maatwerk.

"Elke behandeling wordt gegeven voor jou in dat moment.

Elk mens is Uniek elke behandeling ook."

 

De transformaties binnen mezelf door lichaamswerk en massagetherapie vond ik zo Gaaf dat ik er mijn vak van heb gemaakt. Al mijn behandelingen hebben een Holistisch uitgangspunt. De mens wordt gezien als 1 geheel. Door mijn ervaring & intuïtie te combineren met mijn vakkennis als massage therapeut/ coach heb ik inmiddels zelf ook massages ontwikkelt. Ik noem ze Terug naar Jezelf &  Anti Pieker . Een stukje lichaamsgericht coachen met jouw lichaam als coach. Net als iedereen heb jij van binnen alle antwoorden die jij nodig hebt. Met een beetje hulp kan jij ook bij dat stukje komen. Met jouw buik, hart en hoofd op 1 lijn vind ook jij Vrede in Jezelf.  Jezelf neem je toch echt overal mee naar toe.

Door mijn opleidingen Shiatsu Therapeut, Oosterse Geneeswijze, heb ik geleerd dat het niet altijd nodig is om door al die emoties te gaan. Soms komt door de aanraking en de kwartjes die vallen de transformatie vanzelf. Fantastisch! 

Maar aan de andere kant waarom zijn we in onze cultuur toch zo bang voor onze eigen emoties? Leren we niet om hier mee om te gaan? Ze zijn een deel van onszelf, een uiting, een beweging van het 1 naar het ander. Door de zogenaamde negatieve emoties te negeren, blijven we daarin vaak hangen en kan de beweging de blijdschap en vrolijkheid van het Hart niet meer bereiken. 

 

Liefs Hannie

Mijn handen en de energie gaan daar waar jij ze het hardste nodig hebt. . Ik ben geen arts en zal je zonodig het advies geven naar je arts te gaan. Mijn Netwerk is breed, kan ik je niet helpen weet ik vast iemand die dat wel kan. Zoals ik verantwoordelijk ben voor mijn Welzijn, ben jij dat voor die van jou.