Massagestappen werkboek 3 Online

 We herhalen eerst wat we al geleerd hebben en gaan verder met de armen, handen, benen en voeten. Veel plezier.

 

Arm en hand massage:

 

19. Leg de baby op de zij en leg je been erachter tegen het wegrollen. Masseer je op tafel, leg dan een opgerolde handdoek in de rug. Pak een beetje olie en verdeel dit over het armpje en hand met beide handen. Leg 1 hand om de schouder en leg je duim en wijsvinger om de bovenarm. Leg de duim en wijsvinger van je andere hand hierboven. Maak nu een wringende draaibeweging van de schouder/arm tot aan de hand..

 

20: Je bovenste hand pakt het handje en de andere maakt nog 3 draai bewegingen rond de pols. Blijf het handje vasthouden en leg de andere hand weer om de schouder. Sluit je handen weer aan en herhaal de beweging. Totaal 3x.

 

20. Houdt het handje vast en strijk met je andere hand 3x naar beneden richting het hart. Dit bevordert de afvoer van afvalstoffen.

 

21. Maak een duim over duim in de handpalm richting alle vingers. Je begint bij de duim.

 

22. Strijk 1 voor 1 alle vingers af tussen duim en wijsvinger en geef een lichte druk op het nageltje.

 

23. Maak een duim over duim beweging vanaf de pols naar de vingers. Start met de duim. Deze kant is klaar. Als de baby op de andere zij ligt herhaal je de stappen.

 

Tip: Bij overstrekking van het handje kan je even over de bovenkant van het handje wrijven.

Bij het maken van een vuistje lichte druk met je duim op de palm geven.

De handjes gaan dan meer ontspannen.

 

Been en voet massage.

 

24. Leg de baby terug op de rug.

 

25. Pak wat olie, verwarm dit tussen je handen en verdeel dit over een been en voet. Dit gaat het makkelijkst in een hand over hand vanaf de lies naar de voet.

 

26. Sla beide handen om het bovenbeen bij de lies en draai je handen tegengesteld richting de voet. Je handen blijven bij elkaar. De hand bij het binnen been blijft bij de enkel en de andere hand draait nog 3x rond de enkel. Blijf de enkel vasthouden en verplaats je andere hand weer om het bovenbeen, sluit dan je andere hand aan en herhaal de beweging. Totaal 3x.

 

27. Blijf de enkel vasthouden en strijk met je andere hand 3x naar beneden richting het hart. Handen wisselen , binnen en buitenbeen.

 

28. Maak vanaf de hiel een duim over duim naar elke teen. Begin bij de grote teen.

 

29. Strijk alle teentjes af tussen duim en wijsvinger. Druk zachtjes op de nagel.

 

30. Strijk met je vingers over de bovenkant van de voet richting de tenen. Eerst richting de grote teen.

 

 

Tip: Voor de voetjes geld hetzelfde als voor de handjes. Bij overstrekking wrijven

op de bovenkant van de voet.

Bij kromme teentjes zachte druk geven op de voetzool.

Baby Yoga oefeningen en 1 nieuwe oefening:

 

31. Beentje omhoog en zie de voetzool als een skischans. Strijk snel met je hand de voetzool af van de hiel naar de tenen. Beweeg je vingers in een druppelbeweging richting het gezicht.

 

32. Ander beentje is nu aan de beurt.

 

33. Ter afsluiting andere oefeningen baby yoga.

terug                                                                                                                                        volgende